Avagy magyar menni olasz csizma

2017. június 10. 08:26 - Danessz

Hiánypótló poszt

Üdvözlök mindenkit

 

Régóta nem jelentkeztem, aminek oka van. Nem, nem az, hogy felgyulladt az autó. Nem, én sem gyulladtam fel. Egy nagyobb szerelős poszt érkezik jövő héten, ahol ismét belenyúltam a technikába - és e miatt született meg a mai poszt.

Van még tovább is, bátran klikk!

Nem autószerelő a szakmám, de nagyon régóta érdekelnek az autók, és a mechanikai részek. Szeretem magam szerelni az autóm - de tudok megálljt parancsolni amennyiben olyan alkatrészekről van szó amit nem értek meg 100%-ig, és/vagy annyira fontos szerepet tölt be, hogy valóban szükség van a szakértelemre. Viszont egy olajcseréhez, gyertyacseréhez nem kell vinni márkaszervizbe, én ezt vallom.

És ezzel jutunk el a mai poszt lényegéhez. Hogy az emberek sokszor mekkora baromságokat csinálnak az autóikkal. Ha nekem hibalámpám volna, akkor rohannék az első szervizbe, és mégis jelenleg annyi ilyen posztot látni, ami azért elszomorít. Ezzel együtt pedig a következő az amikor bármiféle szakértelem, előképzettség vagy tudás nélkül belefognak vezérléscserékbe, és hasonló kaliberű dolgokba. A kedvenc alfaja az amikor van egy hiba (rángatás pl) és találomra elkezdik kicserélni az alkatrészeket) Illetve újabban a kedvenc kategóriám - posztol egy hahus linket, és "ki mit tud róla". Ha érdekel egy autó akkor felhívom a hirdetőt. Ha tényleg jó vétel akkor 24 óra múlva el is kelt sokszor, mert más meg odament, megnézte és kifizette. Na de az alábbiakban egy kis elrettentés:

 1.jpgGondolkodást barátom 

2.jpg

Attól, hogy vaktában cseréltél alkatrészt. És igen, a monitor elöl kimértük, hiányzik a gáz főnök!

wp_ss_20170609_0005.png

Futóműves megmondta volna elsőre, a feleslegesen kicserélt alkatrészek árából (árának feléből?)

wp_ss_20170609_0006.png

"Frissen generálozott motorral eladó"

wp_ss_20170609_0007.png

DPF, külön téma. Különböző mélységekben, de 90% ilyen poszt

wp_ss_20170609_0009.png

Kivillanó "olajkanna" de sebaj írjuk ki facebookra és járjunk tovább az autóval! Végül a történet vége az lett, hogy benézte, és több, mint 1 litert rá kellett öntenie. Hamarosan itt is "rendszeresen karbantartott" autó lesz meghirdetve

wp_ss_20170609_0004.pngIgen. Ez egy piros Mazda 6

wp_ss_20170609_0010.png

Ez pedig egy zöld

 

Aztán csodálkozunk, hogy miért olyan rossz állapotú a magyar autópark, és miért fordulnak egyre többen a kinti piachoz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azolaszmelorulettkerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4212582987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Avagy magyar menni olasz csizma
süti beállítások módosítása